B-Boying/B-Girling/Break
B’et i b-boying/b-girling refererer til ‘break’ Boy or Girl,
Hip Hop’ som kultur opstod i. Det kaldes break, fordi man dansede til sangenes breaks, men også fordi “break” er slang for at gå amok/give slip på hæmningerne. Det var her, DJ Kool Herc (The Father of Hip Hop) startede festerne hvor ‘breaking’ opstod. Når DJ’en mixede sangene sammen, opstod der et ‘break’ i musikken, hvor danserne begyndte at lave spontane ‘drops’ og ‘spins’ til gulvet. Senere udviklede stilen sig til mere komplicerede og sofistikerede bevægelser. Bevægelsesordbogen indenfor ‘break’ i dag er meget kompleks. Stilen indeholder top- og uprock, footwork og power-moves.
Er du vild med at lave akrobatiske bevægelser og ‘freezes’ på gulvet, er B-Boying/B-Girling/Break lige noget for dig!
Dancehall:
Dancehall er en caribisk musikkultur/stilart, som opstod i de sene 70′ere som en af de mere kommercielle jamaicanske musikgenrer. Den har tydelige rødder i afrikansk dansekultur, og mange af bevægelserne er groundede og har udgangspunkt i hofter og talje. “Like Glue”, ”Pon de floor”, “Pon de Replay”, “Tek Weh Yuhself” og “Whine Up” er nogle af de originale danse. Man ser stilarten i flere musikvideoer, blandt andet af ‘Sean-Paul’, ‘Kelis’ og flere andre.
En sjov og udfordrende klasse med masser af god musik.
Hip Hop/New School:
Når man snakker om ‘Hip Hop’, snakker man om en hel subkultur. Her er der dog tale om dansestilen ‘Hip Hop’. Navnet opstod pga. musikken. Det var hiphopmusik, man dansede til. Så selvom Breaking er den originale Hip Hopdans, bruges ordet i dag om den blanding, som opstod på natklubberne og på gaden i New York City i 80′erne. Denne spontane blanding bestod af Popping, Breaking (Rocking) og “social party dances”. Disse danse betragtes som Hip Hopdansens vokabular og grundtrin. Her kan vi bl.a. nævne ‘The Steve Martin’, ‘Roger Rabbit, ‘The Wop’ og ‘Running Man’. I dag blandes stadig flere elementer ind og ligesom musikken, er dansen inspireret mange steder fra.
Housedance:
House er ligesom Hip Hop en fusionsstil. Der er tale om en clubdans, som opstod i Chicago og New York i USA. House er inspireret af ældre dansestilarter som bl.a. Lindy Hop, afrikansk dans, Capoeira, Step og Jazz, Salsa men street- og clubdanse har altid været frie og innovative, og derfor er listen endnu længere. Kort sagt kan Housedance beskrives som flydende med hurtigt footwork.
Locking:
er en dansestil som opstod i 60′erne (‘funkæraen’) på Amerikas vestkyst. Den blev eksponeret for offentligheden via tv-showet ‘Soul Train’ med gruppen ‘The Lockers’. Det er en funky dans, hvor man leger meget med rytmen og instrumenterne i musikken. Man anvender ofte en karakterer, når man ‘opfører’ dansen. Kroppen bevæges konstant ud af kontrol for igen at samles op i meget markante kontrollerede positioner. Locking undervises oftest til funkmusik. Man kommer ikke uden om legenden ‘James Brown’ i Locking. Den danske gruppe ‘Out of Control’ var verdenskendt for at blande Hip Hop, Popping, Break og Locking.
Popping:
Popping er en funkstyle som opstod i Californien, nærmere bestemt i ‘Fresno’ i 70′erne. Boogaloo Sam udviklede popping- og boogalooteknikken, og den blev landskendt og senere verdenskendt, da han optrådte på TV med gruppen ‘Electric Boogaloos’. Popping er en teknik, hvor man ‘flexer’ musklerne hurtig, så det giver et ‘pop’. Boogaloo er en funky og flydende dans. Paraplybegrebet Popping eller Electric Boogaloo består af mange forskellige teknikker som Popping, Boogaloo (Rolls, Twist-o-Flex, Cobra og Fresno), Waving, Ticking, Animation og Gliding. I Danmark er begrebet ‘Electric Boogie’ ofte blevet brugt til at beskrive dele af teknikkerne.
Waacking:
Denne dans er en klubdans, som brød frem i 70′erne. Det er en dansestil, der opstod i klubmiljøet i L.A. Via TV-showet ‘Soul Train’ og sceneshows med bla. Diana Ross fik den kommerciel udbredelse. Dansestilen blev udviklet ved, at danserne imiterede kendte stjerner, skuespillere og divaer fra 1930′ernes filmscene. Det blev gjort ved at posere, ‘rullende’ armbevægelser og skarpe linier. Efter mange år udenfor rampelyset er Waacking dukket op til overfladen igen. Waacking er idag populært og i stærk udvikling. Det er en freestylebaseret klubdans på linie med Locking og Popping. Primært udføres det til diskomusik. Waacking er en dramatisk udtryksform, der tillader en at skabe en karakter, som kan udtrykke alt fra femininitet, maskulinitet, aggressioner eller bare være en diva. Det er lige meget, så længe man bare tillader sig selv at være den karakter og river sig løs til musikken. Herhjemme har ‘Eva Schou’ været med til at udbrede stilen og er internationalt anerkendt som underviser og udøver af denne stil. Hun underviser sine timer på Flow Dance Academy. Werk it!
Koreografi/LA-Style/Lyrisk Hip Hop:
Denne dansestil hører til i den kommercielle del af Hip Hop-kulturen. Dansen er en fusionsdans, og der er her ikke tale om en freestyledans, men om koreograferede stykker, som man lærer med henblik på at perfektionere udførelsen af dem.
Krump:
Krumping opstod i ghettoerne i South Central L.A. i 90′erne. Krump står for ‘Kingdom Radical Uplifted Mighty Praise’. Det er en stilart, som unge I South Central så som en vej ud af bandemiljøet ved at udtrykke deres aggressioner, vrede og frustrationer på en ikke-voldelig måde. Det er en populær freestyledans, som udtrykker eksplosiv energi og flygtige bevægelser. Denne stil tillader en at sætte sit eget personlig præg og udtrykke alt fra aggressioner og charme til soul.
Contemporary/Modern:
Moderne dans er en stil af ekspressiv dans, der kombinerer elementer fra flere danse genrer, herunder moderne, jazz, lyrisk og klassisk ballet. Moderne dansere stræber efter at forbinde sind og krop gennem flydende dans
Vogue:
Begyndte i de afrikansk-amerikanske og Latino samfund i 60’erne, er Voguing inspireret af Vogue Magazine. Det er karakteriseret ved efterligning af modellering posses, at skabe vinkler og linjer og udtrykke følelser via deres dans. Denne stil er meget udtryksfulde, og er til stede i Harlem nabolaget i New York og nu over det meste af verden.
Fritræning:
Fritræning er den tid, der er sat af om aftenen til, at alle Flow Dance Academys medlemmer kan komme og øve sig på de trin, teknikker og foundations, de har lært i løbet af timerne de tager. Check skemaet for tider.